Citim ce am scris despre Noi Înșine...

×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 434

La înmormântarea unui alcoolic

03 Ian 2015
1641 ori

Sunt membru AA al grupului Sens Unic Beclean inca de la înființare. Recent am participat la înmormântarea unui prieten alcoolic. În general îi întalnesc pe alcoolicii activi în secțiile unor spitale sau la “o cafea”. La aceasta înmormântare i-am întâlnit pe mulți dintre ei. Am discutat în special cu cei care au putut sparge cercul negării și al rușinii. A fost unanimă părerea că cel pe care-l conduceam pe ultimul drum a murit din cauza alcoolismului. De multe ori simțeam și eu că alcoolul mă duce la moarte sau în cel mai bun caz la nebunie. În urmă cu câțiva ani, când prietenul meu, trecut de la noi, era în abstinență și  venea la ședințele AA a scris un articol pentru revista “ Noi Înșine“ cu titlul “Nu mai vreau sa consum alcool”. Redau din acest articol: “Adevărul pentru mine este că credința mea de-a putea controla alcoolul este o iluzie. În ciuda acestui fapt, el a pierdut această credință, a intrat într-o recădere din care  nu  s-a mai  putut ridica și actualmente nu se mai află printre noi.”

Împreună cu câțiva alcoolici, am reușit să întocmim o lista cu cei morți de alcool în ultimii ani. Am enumerat în câteva minute 18 persoane. Am realizat în acele momente cât de reală este statistica ce afirmă că zilnic, datorită alcoolismului, mor pe glob peste 5000 de persoane. 

Începând din 2007, am discutat cu sute de alcoolici despre recuperarea din alcoolism. Printre aceștia s-au numarat și cei 18.

Mulți alcoolici care au reușit să spargă cercul rușinii, care au reușit să nu mai ridice ziduri în jurul lor, pentru a-și apăra boala, sunt abstinenți. Și nu numai atât- au reușit să repare multe stricăciuni suferite în urma monstruozității bolii. Din nefericire, acei 18 prieteni comuni nu au dorit să aleagă viața, au considerat că este mai importantă imaginea, au decis să nu se declare bolnavi, să nu se declare neputincioși în fața alcoolului, au rămas în ghearele minciunii și astfel, nu mai sunt printre noi.   Membrii AA au  demonstrat  că pot să învingă  aceste instrumente ale răului și să se reabiliteze din boala alcoolismului. Refuz să cred că atât de mulți oameni preferă moartea prin alcoolism, în loc să ceară ajutorul Alcoolicilor Anonimi.

Pr. Meletios Webber scria în legătură cu recuperarea din alcoolism:

“Abstinența nu e mai mult decât o muchie de cuțit. Nu e o concluzie predictibilă și nu poate fi privită cu neseriozitate - este un miracol de zi cu zi. Pentru a trăi în miracol, cineva trebuie să fie conștient. Dacă îți vei pierde conștiința, vei pierde și miracolul. Dacă îți pierzi miracolul, îți pierzi abstinența. Dacă îți pierzi abstinența, pierzi toate binecuvantările vieții“

Romică, grup AA Sens Unic  Beclean 

Ultima modificare Luni, 12 Ianuarie 2015 22:38
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Postare articole

Pentru a adăuga un articol trebuie să te loghezi aici

Dacă dorești să te implici și nu ai cont... inscrie-te aici

Stai in legatura cu noi

Inscri-te aici si primesti in casuta ta de mail articole din revista noastra! Bucura-te de abstinenta cu Noi Insine. Nu vom folosi si nu vom furniza adresa ta de mail sau numele si nu vom trimite mai mult de 2-3 emailuri lunar.

Preambulul A.A.

logo-aa  Alcoolicii Anonimi sunt o comunitate de bărbaţi şi femei care îşi împărtaşesc experienţa, puterea şi speranţa, cu scopul de a-şi rezolva problema comună şi de a-i ajuta şi pe alţii să se însănătoşească de pe urma alcoolismului. Singura cerinţă pentru participare ca membru este dorinţa de a înceta băutul. AA-ul nu percepe nici cotizaţii, nici taxe de înscriere, ne finanţăm prin contribuţiile noastre. AA nu se afiliază nici unei secte, nici unei formaţiuni religioase sau politice, nici unei organizaţii sau instituţii; ei nu doresc să se angajeze în nici o controversă; nu sprijină şi nu contestă nici o cauză. Scopul nostru primordial este acela de a rămâne abstinenţi şi de a-i ajuta pe alţi alcoolici să ajungă la abstinenţă.(Copyright © The AA Grapevine, Inc. Reprodus cu permisiune)