Citim ce am scris despre Noi Înșine...

Amintiri

...amintiri...fiinta umană este definită de un șir lung de fapte imortalizate în amintiri.... ce-am fi noi fără amintiri?
Îmi amintesc ca m-am trezit intr-o dimineața cu o funie prăpădită legată de gât (fără săpun). Pe unde umblasem în noaptea aceea și ce planuri avusesem...nici o amintire.
Soția îmi spuse "Nu vezi mă ca nici moartea nu te vrea?"
Îmi amintesc ca m-am trezit intr-o gară rezemat de un perete. Am realizat ca nu era gara Cernavodă. Lângă mine era un amic ce ținea o pungă în mâna ...o sticlă goală (din nefericire) și un colțun de pâine. Ce căutam acolo? Pauză. Ce se întâmplase în acea noapte?
Îmi amintesc ca m-am trezit intr-un tren. Dormeam întins pe toată bancheta. Singurul bagaj - o chitară. Destinația: neclară. Oare ce-o fi fost aseară?
Am rămas doar cu amintirile de după... doar cu coaja... dar conținutul ?
Alcoolismul mi-a furat amintirile.
Și eu care credeam ca iubesc viața în acest fel... tot în acest fel mă ascundeam de trăirea ei. Am tras chiulul de la multe ore ale vieții. Viața mea a fost mult mai scurtă de fapt...mii de ore netraite... mii de vise nevisate...doar coșmarurile și groaza trăite cu ochii deschiși...învârteli de pământuri... un gol, o gaură neagră hranindu-se din tine... orătănii, draci, șerpi...gânduri ucise în vasa, durere, sfâșietoare durere, umilință, vină, dezastru...
Asta era viața promisă?
Asta era raiul meu?
Să vrei să trăiești întorcând spatele vieții...ce stupid!
Și noaptea totuși trecu. A fost lungă și apăsătoare... ca așteptarea clipei în care voi fi executat.
Și nu știu de ce...și nu știu pentru ce...și nu știu exact cum...soarele răsări... la început după o pânză de nori, apoi în toată splendoarea lui.
De atunci sunt îmbătat de fericire și îndrăgostit de dimineața răsăriturilor veșnice.
Acum trăiesc...și știu tot ce am facut asta vară.

Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Postare articole

Pentru a adăuga un articol trebuie să te loghezi aici

Dacă dorești să te implici și nu ai cont... inscrie-te aici

Stai in legatura cu noi

Inscri-te aici si primesti in casuta ta de mail articole din revista noastra! Bucura-te de abstinenta cu Noi Insine. Nu vom folosi si nu vom furniza adresa ta de mail sau numele si nu vom trimite mai mult de 2-3 emailuri lunar.

Preambulul A.A.

logo-aa  Alcoolicii Anonimi sunt o comunitate de bărbaţi şi femei care îşi împărtaşesc experienţa, puterea şi speranţa, cu scopul de a-şi rezolva problema comună şi de a-i ajuta şi pe alţii să se însănătoşească de pe urma alcoolismului. Singura cerinţă pentru participare ca membru este dorinţa de a înceta băutul. AA-ul nu percepe nici cotizaţii, nici taxe de înscriere, ne finanţăm prin contribuţiile noastre. AA nu se afiliază nici unei secte, nici unei formaţiuni religioase sau politice, nici unei organizaţii sau instituţii; ei nu doresc să se angajeze în nici o controversă; nu sprijină şi nu contestă nici o cauză. Scopul nostru primordial este acela de a rămâne abstinenţi şi de a-i ajuta pe alţi alcoolici să ajungă la abstinenţă.(Copyright © The AA Grapevine, Inc. Reprodus cu permisiune)