Citim ce am scris despre Noi Înșine...

Am 13 ani de abstinență dar nu mă consider vindecat 

Am ajuns la AA după o ieșire puternică în decor când eu mi-am propus să beau doar 50 de rachiu. Am ajuns să mă trezesc după câteva zile într-o cu totul altă parte a orașului, fără să știu cum am ajuns acolo, fără bani, eram în cămașă când afară era iarnă în începutul lui februarie... 

Umilința și mai ales deznădejdea simțită au fost de ajuns pentru a-mi da seama că am ceva de făcut cu băutul meu. Așa am ajuns că am mers la întâlnirea AA, ispășit, înfrânt cu speranța că mai exista o mică șansă pentru viața mea... Cu toate astea gândul de a mă opri din băut mă înfiora. Băutura a fost cel mai bun prieten al meu dintotdeauna! Mi-a înveselit clipele când mă simțeam pierdut, mă ajuta cumva să îmi exprim trăirile, emoțiile, sentimentele dar cel mai mult parcă îmi era la îndemână atunci când aveam ceva de sărbătorit.

A fost un șoc mare pentru mine, atunci când am întâlnit acolo persoane care nu consumaseră alcool de  peste 10 ani!!!  Am realizat apoi încet, încet că acești oameni aveau ceva ce vroiam și eu... Nu înțelegeam atunci de ce după atâția ani încă sunt acolo însă mi-au creat aceea dorință de a vrea să îmi schimb cu disperare viața. Cert este că de atunci nu am mai avut nici un pahar cu băutură alcoolică și au trecut mai bine de 13 ani. Acum și eu, la fel ca și acei membri pe care i-am întâlnit, continui să frecventez grupul pentru că nu mă consider vindecat, însă am învățat cum să-mi trăiesc viața "fiecare zi la timpul ei", fără alcool, la a avea o relație bună cu Puterea mea superioară,  de a învăța din experiențele altor membri - bune și rele și a face ce fac cei care au  o viață fericită , de succes și în abstinență. Lucrul la cei 12 Pași mă ajută să scot ce e mai bun din mine încercând să fiu un om cinstit, decent care caută să vadă în fiecare zi o oportunitate de a face ceva mai bun.

Păstrarea unei legături prietenești cu alți membri AA abstinenți nu poate fi decât un lucru bun. Cei mai buni prieteni ai mei sunt în AA... Ascultând opiniile și experiențele lor mă ajută mult iar dacă opiniile și experiențele mele pot să ajute pe ații... mă bucură și mai mult! Acesta este oarecum și felul meu de a da înapoi o mică parte din ceea ce mi-a fost dat în mod gratuit.

“Nu ai nimic de pierdut însă ai totul pentru a câștiga“

 

Chiar dacă viața mea a suferit modificări majore să nu credeți că am fost transformat într-un fel de superman...  Cred însă cu siguranță că sunt o persoană mai bună decât am fost în urmă cu 13 ani. Dacă un nou venit mă întreabă dacă merită să încerce acest program îi pot spune fără ezitare că DA,  AA-ul este cea mai bună alegere pentru un alcoolic aflat în suferință! Eu cred că așa cum a funcționat și funcționează pentru mine, ar putea funcționa și pentru tine... Oricum, nu ai chiar nimic de pierdut însă ai totul pentru a câștiga.

Mircea, Carpe Diem Cluj

Ultima modificare Duminică, 13 Noiembrie 2016 19:29
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Postare articole

Pentru a adăuga un articol trebuie să te loghezi aici

Dacă dorești să te implici și nu ai cont... inscrie-te aici

Stai in legatura cu noi

Inscri-te aici si primesti in casuta ta de mail articole din revista noastra! Bucura-te de abstinenta cu Noi Insine. Nu vom folosi si nu vom furniza adresa ta de mail sau numele si nu vom trimite mai mult de 2-3 emailuri lunar.

Preambulul A.A.

logo-aa  Alcoolicii Anonimi sunt o comunitate de bărbaţi şi femei care îşi împărtaşesc experienţa, puterea şi speranţa, cu scopul de a-şi rezolva problema comună şi de a-i ajuta şi pe alţii să se însănătoşească de pe urma alcoolismului. Singura cerinţă pentru participare ca membru este dorinţa de a înceta băutul. AA-ul nu percepe nici cotizaţii, nici taxe de înscriere, ne finanţăm prin contribuţiile noastre. AA nu se afiliază nici unei secte, nici unei formaţiuni religioase sau politice, nici unei organizaţii sau instituţii; ei nu doresc să se angajeze în nici o controversă; nu sprijină şi nu contestă nici o cauză. Scopul nostru primordial este acela de a rămâne abstinenţi şi de a-i ajuta pe alţi alcoolici să ajungă la abstinenţă.(Copyright © The AA Grapevine, Inc. Reprodus cu permisiune)