Citim ce am scris despre Noi Înșine...

×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 434

Un stâlp al AA-ului românesc sărbătorit la 20 de ani de abstinență 

03 Mar 2014
1417 ori

Drumul ce strabate o parte din Transilvania, Beclean-Dej-Cluj-Alba Iulia-Hunedoara l-am parcurs de nenumărate ori.

Acum însă aveam o emoție inedită în timp ce Arpi se îndrepta, la volan, spre Alba Iulia. Un amestec de mândrie, cu dragoste, cu prietenie, cu admirație  simțeam față de acest ,,Iancu de Hunedoara” al AA-ului românesc.

Înainte de a ajunge la grupul lui Liviu, în Hunedoara, ne-am întâlnit în Alba Iulia cu un alcoolic din Cugir care pentru mine reprezintă ceva ce ține de “nebunia iubirii”. Acest Marius din Cugir s-a dăruit cu atâta iubire AA-ului încât s-a angajat să organizeze singur o întâlnire națională. - conferința din Alba Iulia din 3-5 oct 2014.

Ce să faci cu un asemenea ‘’nebun’’?   Nu poți decât să  îl ajuți cu toată dragostea de care ești în stare.

Curajul lui Marius ne-a molipsit și pe noi: Mircea, Arpi din Beclean și Mircea din Cluj, așa că ne-am apucat de lucru. Ne-am oprit noi cei patru organizatori la Hotel Cetate în Alba Iulia unde am stabilit deja toate detaliile conferinței. Făcute toate din dragoste și iubire pentru AA nu au cum să iasă rău.

La Hunedoara- Liviu ne-a mărturisit că fericirea de a împlini 20 de ani de abstinență nu putea fi mai frumos celebrată decât împreună  cu cei  care  îl iubesc și admiră de 20 de  ani. Timișoara  a  fost  și  ea  prezentă  prin  pachetelul  cu  medalia, de  care  Liviu  era  foarte  mândru. Timișoara  rămâne  prima dragoste, ne spunea Liviu, aici fiind  grupul unde  el  și-a început  abstinența.

Cele două torturi  făcute de soția lui Marius și Carmen de la  grupul din Cugir au  întregit atmosfera de sărbătoare.

Bineînțeles că torturile nu au ajuns netamponate până la Liviu, Carmen având ,,grijă” să le schimbe puțin forma inițială.

Despre locul în care se desfasoară întâlnirile AA în Hunedoara, aș putea spune că, pentru mine, este cel mai original din țară.

“Un amestec de mândrie, cu dragoste, cu prietenie, cu admirație  simțeam față de acest ,,Iancu de Hunedoara” al AA-ului românesc“

Toate acestea se  petreceu în  18.01.2014 - în aceeași zi și cam la aceleași ore, un alt stâlp al AA-ului, Victor din Călărași, era sărbătorit de constățeni și bucureșteni pentru cei 4 ani de abstinență pe care îi împlinea.

Victor se numără printre întemeietorii AA-ului din sud estul țării, fiind întemeietorul grupului din Călărași și nu numai.

Felicitări tuturor sărbătoriților din primele luni ale anului 2014 și personal vreau să le mulțumesc pentru dăruirea lor în folosul comunității AA.

Mircea, alcoolic, grup AA  Sens Unic  , Beclean

Ultima modificare Luni, 12 Ianuarie 2015 22:35
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Postare articole

Pentru a adăuga un articol trebuie să te loghezi aici

Dacă dorești să te implici și nu ai cont... inscrie-te aici

Stai in legatura cu noi

Inscri-te aici si primesti in casuta ta de mail articole din revista noastra! Bucura-te de abstinenta cu Noi Insine. Nu vom folosi si nu vom furniza adresa ta de mail sau numele si nu vom trimite mai mult de 2-3 emailuri lunar.

Preambulul A.A.

logo-aa  Alcoolicii Anonimi sunt o comunitate de bărbaţi şi femei care îşi împărtaşesc experienţa, puterea şi speranţa, cu scopul de a-şi rezolva problema comună şi de a-i ajuta şi pe alţii să se însănătoşească de pe urma alcoolismului. Singura cerinţă pentru participare ca membru este dorinţa de a înceta băutul. AA-ul nu percepe nici cotizaţii, nici taxe de înscriere, ne finanţăm prin contribuţiile noastre. AA nu se afiliază nici unei secte, nici unei formaţiuni religioase sau politice, nici unei organizaţii sau instituţii; ei nu doresc să se angajeze în nici o controversă; nu sprijină şi nu contestă nici o cauză. Scopul nostru primordial este acela de a rămâne abstinenţi şi de a-i ajuta pe alţi alcoolici să ajungă la abstinenţă.(Copyright © The AA Grapevine, Inc. Reprodus cu permisiune)