Site-ul AA la 10 ANI!

Site-ul nostru www.alcooliciianonimi.ro a împlinit 10 ani de online. Cu o medie de aproximativ 4000 de vizualizări pe lună, este o poartă largă de intrare în recuperare!

Mulțumim pe această cale tuturor celor care s-au implicat in demararea și realizarea acestui proiect! LA MULȚI, MULȚI ANI!

 

25 de ani de AA în România... 

 

O sărbătoare plină de recunoștință pentru Alcoolicii Anonimi

 

În urmă cu 25 de ani, pe 27 februarie 1991, avea loc prima întâlnire a două femei cu un scop mai puțin obișnuit pentru România de la acea vreme... Scopul era ca să rămână abstinente... Da, erau două alcoolice și așa și-au găsit abstinența! Au găsit un drum nou pentru ele... și în același timp un drum nou pentru alcoolicii din țară! S-a întâmplat aceasta cu toate că proporția femeilor în rândul alcoolicilor era foarte mică... Însă așa a fost să fie... primul Grup AA din România avea să fie constituit de două reprezentante a sexului frumos. 

 

Străinii prezenți la înființarea acestui grup, vorbeau puțin românește însă... în felul în care vorbesc și își traduc ei... și în loc de primul grup ei ziceau “grupa una”... Și așa i-a rămas numele. Primul grup AA din Romania are numele de Grupa Una. De atunci... Grupul AA "Grupa Una" funcționează fără întrerupere, cu întâlniri săptămânale și stă oarecum la baza întregii comunități AA din România. Cu ajutorul acestui grup s-au înființat prima dată grupurile din București și Piatra Neamț... unde alte două doamne au fost artizane... Este vorba de d-na dr. Doina Constantinescu la București și d-na dr. Rodica Stan la Piatra Nemț medici ce și-au dorit să ajute cu adevărat alcoolicii. A.A.-ul din România este astfel foarte recunoscător implicării determinante a femeii în acest drum al recuperării din alcoolism. 

 

Azi, în România, sunt aproximativ 50 de grupuri... cu un număr ceva mai mare de 500 membrii care au aflat că alcoolismul este o boală ce poate fi oprită printr-un program în 12 pași simpli. Da, AA-ul este un program de viață prin care se renunță total la consumul de alcool, în care se păstreză în mod tacit anonimatul membrilor ei și unde aceștia regăsesc o abstinență senină bazată în principal pe onestitate. 

 

Pentru a marca acest eveniment minunat, comunitatea AA din România pregătește lansarea unei cărți cu împărtășiri despre recuperarea a sute de alcoolici din toată România. Acest eveniment este planificat pentru luna Mai a anului curent, iar în perioada 7-9 octombrie vom avea la București Conferința Națională a Serviciilor AA din România ce se va desfășura sub aceleași auspicii de sărbătoare. Vă așteptăm să ne fiți aproape!

 

La mulți ani Grupa Una Timișoara, 

La mulți ani Alcoolicilor Anonimi din Romania!

 

GSO AA ROMANIA 

Site-ul revistei Noi Insine

 

Un site de ultimă oră este site-ul revistei Noi Inșine www.noiinsine.ro. Și acest site este în dezvoltare... Deocamdată, pe el se pot posta știri, evenimente și desigur, cel mai important, povestiri de recuperare. Modul de postare al povestirilor este de tip blog. Pe lângă acesta, ne dorim implementarea unui sistem de prezentare a meditației on-line, și un mod de colaborare la realizarea revistei. Pe site este implementat acelasi magazin cu litaratura online... fiind astfel ușor de centralizat comenzile și de modificat cărțile. Revista ne dorim să aibă o prezență și pe facebook... fiind o publicație prin care putem să transmitem ușor mesajul. Dar referitor la Facebook este nevoie sa avem mare atenție în respectarea tradițiilor.

Comunitatea  Alcooliciilor Anonimi - AA ROMANIA

comunitatea aa

Comunitatea Alcoolicilor Anonimi din România,  la adresa www.aaromania.ro este un site lansat acum cu ocazia Conferinței Serviciilor Generale ale Alcoolicilor Anonimi de la Alba Iulia și este dedicată atât discuțiilor între membrii AA din țară care doresc să împărtăsească și să discute cu alți membrii, cât și comunicărilor de lucru ale comisiilor naționale și ale intergrupurilor.

Comunitatea permite crearea unor adrese de email cu terminația @aaromania.ro pentru toate grupurile din țară, permite crearea a oricâtor liste de comunicare se dorește pe diverse teme. Pe site-ul online se pot scrie împărtășiri în bloguuri, se pot face schimburi de link-uri referitoare la AA, se pot face schimburi de poze, video, se pot pune întrebări la care comunitatea să ofere răspuns sau se pot purta discuții pe diferite teme. De asemenea se pot posta evenimente referitoare la toate manifestările din teritoriu. Comunitatea online este închisă, având permise pentru vizualizare de către vizitatori doar sectiunea de link-uri și blogul comunității. Tot în această comunitate vom include și întâlnirea AA online pentru a avea astfel un plus legat de păstrarea  anonimatului online.  Dacă dorești să te inscrii contactează-ne

Forumul AA

 

Forumul AA www.aaforum.ro  este un site lansat la finele anului 2013, care acum, prin conectarea cu site-ul oficial al alcoolicilor anonimi cunoaște o creștere sesizabilă. În forum poate sa posteze oricine care își crează un cont... fiind astfel foarte util noilor veniți. Este probabil forma cea mai potrivită pentru a lua contact cu AA-ul în mediul online. Tocmai din acest motiv ne și dorim ca pe acest forum să avem cât mai multă lume care sprijină și răspunde întrebărilor celor noi veniți. Toți cei care vor să facă un pas 12 online sunt bineveniți aici. 

 

 

 

 

Postare articole

Pentru a adăuga un articol trebuie să te loghezi aici

Dacă dorești să te implici și nu ai cont... inscrie-te aici

Stai in legatura cu noi

Inscri-te aici si primesti in casuta ta de mail articole din revista noastra! Bucura-te de abstinenta cu Noi Insine. Nu vom folosi si nu vom furniza adresa ta de mail sau numele si nu vom trimite mai mult de 2-3 emailuri lunar.

Preambulul A.A.

logo-aa  Alcoolicii Anonimi sunt o comunitate de bărbaţi şi femei care îşi împărtaşesc experienţa, puterea şi speranţa, cu scopul de a-şi rezolva problema comună şi de a-i ajuta şi pe alţii să se însănătoşească de pe urma alcoolismului. Singura cerinţă pentru participare ca membru este dorinţa de a înceta băutul. AA-ul nu percepe nici cotizaţii, nici taxe de înscriere, ne finanţăm prin contribuţiile noastre. AA nu se afiliază nici unei secte, nici unei formaţiuni religioase sau politice, nici unei organizaţii sau instituţii; ei nu doresc să se angajeze în nici o controversă; nu sprijină şi nu contestă nici o cauză. Scopul nostru primordial este acela de a rămâne abstinenţi şi de a-i ajuta pe alţi alcoolici să ajungă la abstinenţă.(Copyright © The AA Grapevine, Inc. Reprodus cu permisiune)