25 de ani de AA în România... 

 

O sărbătoare plină de recunoștință pentru Alcoolicii Anonimi

 

În urmă cu 25 de ani, pe 27 februarie 1991, avea loc prima întâlnire a două femei cu un scop mai puțin obișnuit pentru România de la acea vreme... Scopul era ca să rămână abstinente... Da, erau două alcoolice și așa și-au găsit abstinența! Au găsit un drum nou pentru ele... și în același timp un drum nou pentru alcoolicii din țară! S-a întâmplat aceasta cu toate că proporția femeilor în rândul alcoolicilor era foarte mică... Însă așa a fost să fie... primul Grup AA din România avea să fie constituit de două reprezentante a sexului frumos. 

 

Străinii prezenți la înființarea acestui grup, vorbeau puțin românește însă... în felul în care vorbesc și își traduc ei... și în loc de primul grup ei ziceau “grupa una”... Și așa i-a rămas numele. Primul grup AA din Romania are numele de Grupa Una. De atunci... Grupul AA "Grupa Una" funcționează fără întrerupere, cu întâlniri săptămânale și stă oarecum la baza întregii comunități AA din România. Cu ajutorul acestui grup s-au înființat prima dată grupurile din București și Piatra Neamț... unde alte două doamne au fost artizane... Este vorba de d-na dr. Doina Constantinescu la București și d-na dr. Rodica Stan la Piatra Nemț medici ce și-au dorit să ajute cu adevărat alcoolicii. A.A.-ul din România este astfel foarte recunoscător implicării determinante a femeii în acest drum al recuperării din alcoolism. 

 

Azi, în România, sunt aproximativ 50 de grupuri... cu un număr ceva mai mare de 500 membrii care au aflat că alcoolismul este o boală ce poate fi oprită printr-un program în 12 pași simpli. Da, AA-ul este un program de viață prin care se renunță total la consumul de alcool, în care se păstreză în mod tacit anonimatul membrilor ei și unde aceștia regăsesc o abstinență senină bazată în principal pe onestitate. 

 

Pentru a marca acest eveniment minunat, comunitatea AA din România pregătește lansarea unei cărți cu împărtășiri despre recuperarea a sute de alcoolici din toată România. Acest eveniment este planificat pentru luna Mai a anului curent, iar în perioada 7-9 octombrie vom avea la București Conferința Națională a Serviciilor AA din România ce se va desfășura sub aceleași auspicii de sărbătoare. Vă așteptăm să ne fiți aproape!

 

La mulți ani Grupa Una Timișoara, 

La mulți ani Alcoolicilor Anonimi din Romania!

 

GSO AA ROMANIA 

Postare articole

Pentru a adăuga un articol trebuie să te loghezi aici

Dacă dorești să te implici și nu ai cont... inscrie-te aici

Stai in legatura cu noi

Inscri-te aici si primesti in casuta ta de mail articole din revista noastra! Bucura-te de abstinenta cu Noi Insine. Nu vom folosi si nu vom furniza adresa ta de mail sau numele si nu vom trimite mai mult de 2-3 emailuri lunar.

Preambulul A.A.

logo-aa  Alcoolicii Anonimi sunt o comunitate de bărbaţi şi femei care îşi împărtaşesc experienţa, puterea şi speranţa, cu scopul de a-şi rezolva problema comună şi de a-i ajuta şi pe alţii să se însănătoşească de pe urma alcoolismului. Singura cerinţă pentru participare ca membru este dorinţa de a înceta băutul. AA-ul nu percepe nici cotizaţii, nici taxe de înscriere, ne finanţăm prin contribuţiile noastre. AA nu se afiliază nici unei secte, nici unei formaţiuni religioase sau politice, nici unei organizaţii sau instituţii; ei nu doresc să se angajeze în nici o controversă; nu sprijină şi nu contestă nici o cauză. Scopul nostru primordial este acela de a rămâne abstinenţi şi de a-i ajuta pe alţi alcoolici să ajungă la abstinenţă.(Copyright © The AA Grapevine, Inc. Reprodus cu permisiune)